Благодійному фонду «Карітас СДЄ УГКЦ» - 25 років

05 жовтня 2018
Друк
www.news.ugcc.ua
4 жовтня на території колишньої військової частини біля с. Добрівляни, де сьогодні знаходиться ЗРЦ «Назарет», спільнота для бездомних «Наша Хата» та реколекційний центр Омеляна Ковча відбулося святкування з нагоди 25-річчя створення БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ».

Свято розпочалося в храмі Блаженного Омеляна Ковча із Божественної Літургії, яку очолив владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії на запрошення правлячого архиєрея Ярослава (Приріза). Владика у своїй проповіді зазначив: «Важливо, щоб наш «Карітас» і всі благодійники пам’ятали про Слово Боже, можемо говорити багато прекрасних слів, робити багато гарних діл, але Церква у своєму найпершому і найбільшому покликанні має голосити Боже Слово, тому Ісус нас торкається через Нього. Усім вам, працівникам, які служите на славу Божу, бажаю побачити плоди вашої праці і відчувати свою потрібність».

На завершення Літургії директор БФ «Карітас» о.Ігор Козанкевич склав щиру подяку священнослужителям (понад 20), серед яких були директори Карітасів з усієї України, місцевій та районній владі, а також жертводавцям та гостям з різних регіонів України.

Владика Ярослав (Приріз) передав ювілейні грамоти для директора, працівників та волонтерів, в якій подякував їм за невтомну працю у соціальному служінні Церкви.

Свято продовжили: молитва за зцілення, святковий обід, який приготувало християнське кафе «Витанія» та концертна програма за участю музичних колективів і артистів.

На свято прибуло понад 300 людей, які були глибоко вражені пережитим дійством та працею і діяльністю, БФ «Карітас СДЄ», яка була здійснена за останніх 25 років.

Дякуємо всім нашим гостям, волонтерам і працівникам за участь у святі, жертовність та співпрацю. Бажаємо і надалі співпрацювати й об’єднувати наші зусилля для добра потребуючих людей та поширення Божої, милосердної любові серед нас.

Уляна Яжик,
прес-служба БФ «Карітас СДЄ»

Теми: карітас

Інші публікації за темою