Богдану Сольчанику було б 33...

31 липня 2018
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
У середу,25 липня, Богдану Сольчанику могло б виповнитися 33. У якомусь затишному містечку могли б зібратись його рідні, друзі, колеги. Могли б побажати довгих років життя, міцного здоров’я, щирого кохання. Однак, на жаль, сталося не так.

На його 33 день народження прийшло небагато – тільки ті, хто справді хотів би розділити це свято з ним – віддані друзі, найближчі родичі та ті, хто цінує його працю та вчинки. Однак прийшли не на святковий обід, як зазвичай буває на День народження, а на поминальну відправу, яку відслужили отці Михайло Николин та Ігор Подан… Саме так пам’ять про нього вже вкотре вшанували у рідному Старому Самборі.

Як зазначив у своїй проповіді під час Літургії отець Михайло Николин, християнська віра є вірою діяльною. Богдан Сольчаник відвідував у Старому Самборі садочок, далі школі. Пізніше вступив до університету і став науковцем. А згодом, як і іншим Героям Небесної Сотні, йому довелись пройти крізь вогонь і воду у прямому сенсі у тому жахливому лютому 2014. Богдан Сольчаник той, чия віра підкріплювалась ділами…

DSC 0137

Опісля Служби зібралися на могилі Героя Небесної Сотні та помолились панахиду. А подарунками на 33 день народження стали квіти у непарній кількості та щирі молитви за його упокій.

…Про Богдана говорили і писали багато. Він був чудовим викладачем, науковцем, другом, коханим, але перш за все він був просто хорошою людиною.

«Це людина — як ангел, що тут казати... Що ж, він серед найкращих людей, справді воїн світла, бо собою ніс світло. Просто дуже приємна, світла, гарна, добра, допитлива, цікава, об'єктивна, справедлива людина. Всі найкращі слова, які тільки можна сказати, — це стосується Богдана.»  – каже про нашого Героя громадський діяч Микола Майданський.

Богданові могло б виповнитися 33, але йому назавжди 28…

Марія КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою