Відбулася проща нечуючих до Риму [фото]

13 липня 2018
Друк
Фото о. Дениса БОГАТКО
25 – 28 червня у Римі (Ватикані) відбулася унікальна проща з ініціативи організації глухої католицької молоді (DCYIA) за участю представників багатьох країн світу (США, Ірландія, Італія,Камбоджа, Панама. Німеччина, Мексіка та інші), зокрема й України, а серед них у прощі також взяли участь паломники з Дрогобича – капелан для осіб з вадами слуху СДЄ УГКЦ о. Денис Богатко і слабочуючий перекладач Василь Туряниця.

У «вічному» місті зустрілися друзі і колеги по багатьох пасторальних проектах для нечуючих. У рамках прощі відбулася конференція ”Час іти з Христом” в стінах Папського патристичного інституту (Августиніанум), де головними темами форуму були питання труднощів та стереотипів, з якими стикаються глухі у чуючому суспільстві загалом та у Церкві зокрема, своєрідність релігійності глухих, питання активності глухих у спільнотах, та інтеграційні процеси і відкритість до культур, в т. ч. Deaf Culture (культура глухих), що відкриває простір для застосування нових форм взаємодії серед різних представників активних людей і ефективних організацій у Католицькій Церкві.

Хвилюючим і довгоочікуваним моментом стала приватна аудієнця з Папою Франциском для учасників конференції, де кожен отримав благословення Святішого Отця, який, до речі, побачивши синьо-жовтий прапорець, привітався з українськими паломниками словами «Слава Ісусу Христу!».

Літургія і катехиза в соборі Святого Петра, сповнили прочан дивовижними відчуттями приналежності до Вселенської Церкви в її найрізноманітніших служіннях.

На завершення прощі були організовані культурна програма в Колізеї і музеях Ватикану, дружнє спілкування та спільна трапеза на подвір’ї Ватикану.

Висловлюємо вдячність всім хто молився і допомагав, щоб ця проща стала можливою.

о. Денис Богатко

ФОТОРЕПОРТАЖ