У Катедральному соборі відбувся постриг дяків

02 липня 2018
Друк
Сайт Катехитичної комісії
25 червня відбулася подія, яку з нетерпінням очікували випускники дяківського факультету Дрогобицького інституту Пресвятої Трійці у Дрогобичі та Самборі. Це звершення над ними архієрейського постригу в читці і співці та вручення дипломів про завершення навчання і присвоєння відповідної категорії співців-читців.

Цього дня 17-ро випускників факультету під керівництвом викладача предмету «Хоровий спів. Диригування.» п. Ірини Захарій співали Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив єпископ-помічник нашої єпархії владика Григорій (Комар) у співслужінні ректора ДІПТ протоієрея Миколи Витівського, декана дяківського факультету ієрея Дмитра Сенейка, викладачів митрофорного протоієрея Мирослава Соболти та протоієрея Романа Гринаша. Молився та приносив Безкровну Жертву разом із архиєреєм та священиками протоієрей Володимир Карлик, котрий приїхав підтримати двох своїх парафіяльних співців, які завершили навчання на факультеті та постригалися в дяки. Після завершення подячної Літургії владика звершив постриг 12-ти випускників дрогобицької та 5-ти студентів самбірської філій дяківського факультету Дрогобицького інституту Пресвятої Трійці.

Свідками постригу стали дяки-співці Дрогобицького, Сколівського, Славського, Тухольківського, Мокрянського, Підбузького, Трускавецького та Бориславського деканатів, для котрих Архиєрейською Службою Божою розпочався регіональний з’їзд у рамках святкування 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Після завершення Літургії випускники та дяки вирушили до реколекційного комплексу «Емануїл», що в Дрогобичі, де пройшли реєстрацію-анкетування, послухали виступи-доповіді на тему духовності церковного співу, важливості дотримання церковного уставу богослужінь та витяги із правильників нашої Церкви та єпархії щодо дяківського служіння на парафії.

Завершилися випускні святкування та регіональний з’їзд дяків святковим обідом, молитвою 6-го Часу, врученням дипломів цьогорічним випускникам факультету, врученням Псалтиря кожному з учасників зустрічі та спільними пам’ятними світлинами.

Джерело: сайт Катехитичної комісії

Теми: Григорій (Комар), Катехитична комісія, Катедральний собор

Інші публікації за темою