У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення

01 травня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
29 квітня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення двом випускникам Дрогобицької духовної семінарії: брату Дмитру Фокіну та брату Миколі Маху.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що Ісус був першою співчутливою людиною, яку розслаблений за 38 років зустрів при Овечій купелі. "В Ісусі розслаблений знайшов того, кого все своє життя шукав, за ким сумувало його серце", - наголосив проповідник.

Владика Ярослав звернув увагу на три повеління, які дав Господь оздоровленому чоловікові: "Зціливши хворого чоловіка, Господь звелів йому встати, взяти свою постіль і йти". Ці три повеління мають особливе значення. Встати означає розпочати нове життя.

"Взяти постіль – це взяти свій хрест, запанувати над тим, до чого ми були прив’язані багато років, повернути собі свободу", - пояснив проповідник. Бог бажає, щоб ми звільнилися від усього, що нас поневолює, стали свобідними від гріха й пристрастей. 

Почати ходити - це отримати можливість зустрітись з іншими. "Якщо раніше, будучи паралітиком, хворий чекав, щоб хтось прийшов до нього, то тепер зцілений сам має йти до інших", - наголосив владика Ярослав. 

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Дмитра і диякона Миколу з прийняттям першого ступеню тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидатів до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлені диякони.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою