У Катедральному соборі відбулись священичі свячення

11 квітня 2018
Друк
Фото Прес-служби СДЄ
10 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, у м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Андрію Василиківу.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що учні, яким з'явився Ісус під час їх подорожі до Емаусу, є прикладом людей опанованих зневірою і смутком. "Коли людина, недостатньо зміцнена Божою ласкою, надією на Бога, вона легко відходить від Бога, її швидко опановують зневіра та знеохота", - наголосив проповідник. У цій події воскреслий Ісус навчає нас, що духовне воскресіння людини відбувається завдяки трьом середникам - молитви, Слова Божого і Пресвятої Євхаристії.

"Молитва - це відкрита розмова з Богом, яка провадить людину до особистої зустрічі з Ним, особистого пізнання Бога", - сказав владика Ярослав. У цій зустрічі молільник розповідає і слухає, а деколи просто мовчить, переживаючи радість від єдності з Богом. "На молитві Господь дозволяє нам виговоритися, висловити перед Ним усі наші клопоти, журби та занести прохання з подякою", - додав проповідник.

"Слово Боже - приносить і відкриває людині правду про неї і про Бога, допомагає краще і глибше пізнати себе взаємно. Бо тільки в світлі Божого слова ми можемо пізнати правильний сенс всього, що стається з нами і з нашими рідними", - продовжив єпископ. У Святому Письмі Господь відкриває нам ширші горизонти, ніж ті, які накреслює наш людський розум.

Найближче з’єднання людини з Богом відбувається в Святому Причасті. "Пресвята Євхаристія - це духовна пожива і джерело духовного світла для душі", - наголосив владика Ярослав. У щоденному житті ми не маємо сили, аби жити так, як цього вчить нас Боже Слово. Коли приймаємо Святе Причастя, то тоді сам Христос оселяється в нас і дає нам силу жити згідно зі своєю наукою.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Андрія з прийняттям тайни священства. Єпископ відзначив, що вагому роль у приготуванні кандидата до цієї тайни відіграло родинне оточення, а також семінарія, в якій навчався новопоставлений ієрей.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою