У храмах Самбірсько-Дрогобицької Єпархії освячено копії Ювілейної ікони

25 лютого 2018
Друк

25 лютого 2018 р.Б., у Першу неділю Великого Посту, згідно з благословенням єпархіального єпископа, у храмах Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ відбулося посвячення копій Ювілейної ікони, яка написана спеціально з нагоди святкування 25-ліття Єпархії. Ці парафіяльні урочистості – черговий захід на відзначення єпархіального Ювілею, який був проголошений преосвященним владикою Ярославом 14 січня 2018 р.Б. Дата освячення копій ювілейної ікони вибрана невипадково, адже у Першу неділю Великої Чотиридесятниці Східні Церкви відзначають торжество над єрессю іконоборства.

Передбачається, що освячені копії цієї ікони паломничатимуть домівками парафіян, і це стане спонукою для глибшої духовної застанови та поглиблення молитовного життя кожної християнської родини.

ikona 25 sde smallЮвілейна ікона має глибоке богословське значення і відображає специфіку єпархії. Центральною постаттю на Ювілейній іконі є Пресвята Богородиця, яка є Молитовною Заступницею і Покровителькою Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. Своїм Покровом Пречиста покриває Божий люд, який символічно представлений вірними різних станів і родів занять (єпископ, священик, диякон, селянин, робітник, військовий, діти, молодь, старші, неповносправні). Над цими особами, які тримають в руках сувій з текстом «Діва десь предстоїть у церкві і з ликами святих невидимо за нас молиться Богу…», височіють куполи  і фасад катедрального собору Пресвятої Трійці у Дрогобичі (зліва) та прокатедрального храму Покрови Пресвятої Богородиці у Самборі (справа). На полях ікони розміщено 6 Богородичних ікон з відпустових місць Єпархії – Самбірська, Билицька, Пацлавська (Губицька) (зліва зверху вниз), Грушівська, Рудківська, Тишківська (справа зверху вниз). Під ними зліва - ікона преподобних священомучеників Северина (Бараника), Якима (Сеньківського) і Віталія (Байрака), які душпастирювали і загинули на території Єпархії; справа - ікона священномучеників Йосафата (Коциловського) та Григорія (Лакоти), правлячого архиєрея і єпископа-помічника древньої Перемиської Єпархії, однією зі спадкоємиць якої є Самбірсько-Дрогобицька Єпархія УГКЦ.

 

 

 

 

Теми: 25ліття єпархії

Інші публікації за темою