Владика Ярослав у Сиропусну неділю: "Правдивому покаянню передує одна необхідна умова — прощення образ і примирення"

20 лютого 2018
Друк
У Сиропусну неділю, 18 лютого 2018 р.Б., преосвященний владика Ярослав, Єпископ-Самбірсько-Дрогобицький, очолив архиєрейську Божественну Літургію у кафедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. У своїй гомілії, відштовхуючись від євангельського читання останньої підготовчої неділі перед Великим Постом, архиєрей розкрив сенс великопісної мандрівки:

«Починаємо час Великого Посту, період духовної мандрівки, завдяки котрій прагнемо оздоровити наші відносини з Богом, з ближніми і з самими собою. Навернення до Бога починається з усвідомлення людиною її актуального стану, тобто кожен мусить дати собі відповідь: яким є моє ставлення до Бога. до ближнього та до самого себе. Перше звернення, яке Бог скерував до впалого людства, було питання: «Адаме, де ти?» В ці дні ми також маємо собі поставити це питання: «Де я?»
Далі владика Ярослав наголосив на важливості прощення у житті християнина. Зокрема, він сказав: «Коли захочемо пережити добре великодню сповідь і отримати від Господа прощення наших провин, мусимо також бути готовими простити іншим їхні провини і просити пробачення за те зло, яке ми самі завдали нашим ближнім. Важливо однак пам’ятати, що правдивому покаянню передує одна необхідна умова — прощення образ і примирення.»

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою