У Дрогобичі Карітас провів Тиждень соціального служіння [фото]

14 лютого 2018
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
Із 4 лютого, в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії розпочався тиждень соціального служіння. Як зазначив о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас» соціальний тиждень покликаний привернути увагу людей до проблем соціального служіння.

У Карітасі служіння розпочалося службою Божою в каплиці БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» за людей, хворих на рак, а також помолилися за людей, які стали жертвами торгівлі закордоном.

Головною темою понеділка було наставництво над дітьми-сиротами. Заплановано відвідини дітей-сиріт, які вийшли з дитячих закладів і зараз проживають самостійним життям, зокрема, тих, хто навчається в педуніверситеті ім. І. Франка, коледжі нафти і газу, вищому професійному училищі № 19.

Впродовж тижня відбувалися низка заходів, покликаних сприяти налагодження тісної співпраці із соціальними службами, владою та громадою.
Заплановані майстер-класи для молоді та дорослих, день молодіжного служіння, зустріч волонтерів та учасників клубу літніх людей «Жива історія» при Карітасі, метою якої є соціалізація одиноких людей у суспільстві; відвідували хворих в онкологічній лікарні з різдвяною колядою та молитвою.

Цікавим був круглий стіл на тему «Стереотипи у спілкуванні» за участю представників державних соціальних служб Дрогобича, тренінг для молоді «Громадська активність, командобудування» у коледжі нафти та газу, презентаційний захід «Крок назустріч» у центрі «Разом сильніші» для дітей при Карітасі, який завершився відвідуванням дитячої лікарні з колядою.

Роздавали також гарячі обіди для бездомних на площі Тараса Шевченка, інші благодійні заходи відбулися, превентивна робота з молоддю із запобігання вживанню наркотиків та алкоголю, вишкіл для вчителів «Як покращити подружні відносини, батьківська любов та любов у подружжі» у школі № 2.

Прес- служба БФ «Карітас»
Яжик Уляна

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою