У свято Собору Пресвятої Богородиці владика Ярослав відвідав парафію Прокатедрального собору в Самборі [фото]

10 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
8 січня, в свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав Прокатедральний собор Покрова Пресвятої Богородиці у м. Самбір, де очолив святкове богослужіння. Єпископу співслужив о. Богдан Добрянський (декан Самбірський), о. Володимир Коркуна (адміністратор парафії) та священики Самбірського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що вже у перші віки християни збирались наступного дня після Різдва, щоб молитовно згадати осіб пов’язаних з цією величною подією. Особливу честь у цей день віддавали Пресвятій Богородиці, яка в своїй особі сповнила стремління всього людства.

"В містерії різдвяних подій убога стаєнка стає притулком для Творця і Володаря всього світу, Бог стає всім нам дуже близьким та доступним. Той, перед Яким тріпочуть ангели небесні, Своєю безкінечною любов’ю вчиняє Собі із Діви Марії Живий Кивот, вмістилище Невмістимого", - наголосив владика Ярослав.

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних навчитись у Богородиці зі щирим серцем слухати Бога, щодня покірно приймаючи Його волю. "Вона і нам допоможе відновити у собі нашу християнську гідність улюблених дітей Божих, та завжди пам'ятати, що в Його предвічному задумі кожна людина є цінною та покликана до важливої ролі у здійсненні Божого плану спасіння, незалежно яку владу чи авторитет займає у суспільстві", - сказав у підсумку проповідник.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою