Семінаристи відвідали управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

02 грудня 2017
Друк
www.dds.edu.ua
1 грудня семінаристи 6 курсу Дрогобицької духовної семінарії відвідали управління Самбірсько – Дрогобицької єпархії УГКЦ у рамках курсу «Пастирська практика», який проходить під керівництвом о. Василя Вербіцького, викладача і префекта семінарії. Брати мали нагоду побачити, як ведеться управління єпархією, побувавши в канцелярії, архіві, секретаріаті та суді єпархії.

Спочатку семінаристи зустрілися з о. Любомиром Митником, віце – канцлером єпархії. Отець показав семінаристам, як працює канцелярія, що вона собою являє, а також як ведеться документообіг. Братія мала змогу побачити зразки печаток і документів. Відтак семінаристи вирушили до архіву, де їх зустрів о. Петро Юрдига, архіваріус єпархії. Отець пояснив, які є відділи архівів та навіть дозволив поглянути, як виглядає архів єпархії.

Опісля семінаристів радо прийняв секретар владики Ярослава (Приріза) і секретар єпархії – о. Роман Андрійовський. Отець Роман також є проректором з навчальної частини Дрогобицької семінарії. Він пояснив суть служіння секретаря, а також, які виклики стоять перед священиками і єпархією у теперішні дні. Отець показав семінаристам місця, де відбуваються зустрічі єпископів і представників влади.

Наприкінці семінаристи мали змогу «заглянути» у приміщення церковного суду, де їх зустріли о. Олег Бісик, суддя єпархії, та о. Віталій Лесняк, заступник судового вікарія. Отець Віталій пояснив, у чому полягає їхнє служіння, які його нюанси, проблеми і особливості.

На завершення зустрічі о. Василь висловив подячне слово працівникам єпархії за цікаву зустріч та гостинність.

Джерело: www.dds.edu.ua

Теми: семінарія

Інші публікації за темою