SDE

Катехитична гра «Що? Де? Коли?» у Самборі [фото]

14 листопада 2017
Друк
Фото Андрія КІТИКА
11 листопада у м. Самборі у Соборі Покрови Пресвятої Богородиці на деканальному рівні відбулася інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» на тему «Чеснота чи гріх». Основною метою заходу було ознайомити дітей із вченням про головні гріхи та протилежні їм чесноти, усвідомити важливість чеснот у християнському житті, заохотити до наслідування чеснот священномученика Йосафата Кунцевича та ісповідника віри патріарха Йосифа Сліпого.

Змагання проходили у двох вікових категоріях: молодша (10-13 років), в якій змагалися 5 команд, та старша (14-17 років) – 2 команди. Загалом у грі взяли участь понад 40 дітей п’яти катехитичних шкіл Самбірського деканату: ім. Андрея Шептицького прокатедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці м. Самбір; ім. блаж. Йосафата Коциловського храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбір; ім. Степана Венгриновича храму Різдва Івана Хрестителя м. Самбір; храму св. свщмч. Йосафата с. Бісковичі; храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Блажів.

Гра розпочалася спільною молитвою, яку очолив самбірський декан о. Богдан Добрянський, Побажавши всім командам успіху та перемоги найдостойнішим, він зауважив, що змаганням повинно стати все життя християнина – за Бога і добро, боротьбою з «духами злоби в піднебесних просторах».

Результати гри оцінювало журі під головуванням о. Андрія Меліша, голови Деканального катехитичного осередку. До його складу входили о. Тарас Рисей і о. Степан Лутчак (для молодшої вікової категорії), бр. Андрій Кітик і катехити Галина Панькевич та Надія Гавриляк (для старшої вікової категорії).

Перемогу в молодшій віковій категорії здобула команда «Діти-Х» храму св. свщмч. Йосафата с. Бісковичі, у старшій – команда «Бадьорі Духом» храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбір.

Всі учасники показали високий рівень знань та отримали призи і пам’ятні грамоти. Вітаємо переможців та зичимо їм показати гідний результат на єпархіальному рівні гри. Щиро дякуємо всім дітям і катехитам за активну участь і бажаємо втілити пізнане в своєму житті, долаючи гріхи та зростаючи в чеснотах!

Андрій КІТИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори