У Старому Самборі відзначили День батька [фото]

19 вересня 2017
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
У третю неділю вересня – Всенародний день батька. І у Старому Самборі вже добре знають про таке свято, бо відзначають його вже вчетверте - з 2014 року. Популяризатором став отець-декан Старосамбірської УГКЦ Михайло Николин, зазначаючи, що у сім’ї роль батька, як і матері, є неоціненною. Адже батько – це зразок чесності, порядності, доброзичливості та мужності. Він, як своєрідна стіна, захищає сім’ю від усього неприємного.

Отож, вже за усталеною традицією, після недільного Богослужіння у церкві Св. Миколая для татусів пролунало багатоголосе і гучне «Многая літа», а в післяобідній час жителі Старого Самбора зібралися на святковий концерт до районного Народного дому на святкову концертну програму від школярів та вчителів Старосамбірської школи № 2.  Привітав малих артистів та їх батьків директор школи Ігор Хмельовський, адресуючи татусям діток, що навчаються у школі отця Станіслава Дашо, теплі та щирі слова.

Настоятелі Святомиколаївської церкви отці Михайло Николин та Іоан Білик розпочали свято молитвою. А далі шкільні артисти у поезіях та піснях, у притчах та театралізованих постановках возвеличували мудрість батьківського слова, його істинні почуття до Бога, до родини, до України. Звичайно, не оминули у сценарії заходу і батьків-героїв, які, аби захистити своїх дітей, стали на захист України.

Приємними пісенними номерами пригостили присутніх і яскраві таланти Старосамбірщини та України. А це татусі дітей, що навчаються у школі № 2, Іван Котовський та заслужений артист України Володимир Коциловський.

На завершення концертної програми з вдячним словом до присутніх звернувся отець Михайло, називаючи директора школи Ігоря Хмельовського та вчителя музики Володимира Янчака «батьками школи», яким вручили цього дня букети квітів, а малим артистам торбину з цукерками. Отець Михайло зазначив, що травень зеленню буяє, тоді святкуємо День матері, а вересень золотом втішає, тоді святкуємо День батька. Тож Батько і Мати – два сонця гарячі. І направду тепло та затишно дітям є тоді, коли перебувають під опікою обох.

Словом, навіть попри те, що ще пройшло мало часу, відколи діти повернулися з канікул, концерт видався хорошим та змістовним. Він став добрим уроком для дітей, аби належним чином шанувати батька, та для батьків, які повинні з повною відповідальністю пронести крізь життя горде звання батька. До речі, приємно було спостерігати у залі велику кількість чоловіків, свято ж було адресоване їм.

…Бути батьком – це велике покликання. Це щастя і радість, гордість і насолода, відповідальність і винагорода. А бути добрим батьком – це не так просто. Можна багато говорити, які риси повинен мати сім’янин, аби його дружина, рідні, діти та суспільство визнавали, що він добрий батько. Але, напевно, найпростіше, що можна сказати у цьому випадку – це виховувати своїх дітей власним прикладом. Такий метод найдієвіший.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою