«Милосердні Серця» у Дрогобичі [фото]

26 липня 2017
Друк
Фото Руслани Руденко
Протягом восьми днів, діти з Вінниччини духовно збагачувалися у колі спілкування священика, аніматорів, вихователів та друзів.  Тридцятеро дітей Джулинської об’єднаної територіальної громади та навколишніх сіл отримали змістовний відпочинок, море вражень та гори задоволення, побувавши у християнському таборі "Милосердні серця" у місті Дрогобич. Це третя табірна зміна, яку 10-17 липня 2017 року організував духовний наставник Дому «Самарянин» Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Української Греко-Католицької Церкви отець Олег Турків.

Особливістю відпочинку у цьому таборі стала організація духовно-просвітницьких екскурсійних мандрівок не лише у Дрогобичі, а й далеко поза його межами. Діти відвідали Гошівський монастир отців Василіян де пройшлися Хресною дорогою по 14 стаціях, отримали незабутні враження від монастирської дзвіниці, мали можливість приклонитися до Чудотворної Ікони Матері Божої. Також усі учасники місті Бориславі відвідали церкву Святої Анни, де перебувають мощі більш як 700 святих. У Дрогобичі – Катедральний храм Пресвятої Трійці, церкву Апостолів Петра і Павла, храм Віри, Надії, Любові та матері Софії, церкву Успіння Пресвятої Богородиці- де взяли активну участь у Святій літургії приступивши до Таїнств Сповіді та Причастя. Здійснили екскурсії до церкви Святого Юра (пам’ятки архітектури 16 століття) та до Римо-Католицького костелу.

Милувалися багатьма храмами та костелами у Львові, піднімалися на Високий Замок, захоплювалися водограєм на водоспаді “Кам’янка”, побачили велич наскельного міста-фортеці Тустань, пройшлися підвісним мостом у селі Крушельниця, купалися у гірській річці Стрий, піднімалися в гори, варили уху, спостерігали захід сонця у Карпатах. Діти бачили місто Дрогобич із висоти ратуші, здійснили екскурсії до пожежної частини та Дрогобицького солеварного заводу. Неймовірні враження отримали від екскурсій до Меденицького зоопарку “Лімпопо” та активно відпочили у басейні ДЮСШ у Дрогобичі.

Змістовний відпочинок забезпечували аніматори - студентки філологічного факультету ДДПУ ім.Івана Франка Лілія Зубар,Уляна Стець та Вікторія Григорчук, які стали для дітей справжніми друзями. Усі учасники були задіяні у різноманітних бансах, іграх, конкурсах, вікторинах, спортивних змаганнях, переглядали повчальні   відеофільми.

Увесь цей час поряд з дітьми був отець Олег. У цікавих розмовах та настановах душпастир навчав як жити з Богом, виховував взаєморозуміння, справедливість, милосердя, людяність. Щовечора отець збирав навколо себе дітвору, щоб сказати «Слово на добраніч», провести загадкову «Іскорку», усміхнутися добрим, теплим поглядом. Діти так захопилися його неординарною, талановитою особистістю, що священик для них став прикладом життя, взірцем для наслідування, зарядом добра, тепла і чуйності. 

Напрочуд теплим та емоційним був останній день перебування у таборі. Діти у дружньому колі провели підсумкову «Іскорку любові», затанцювали останні банси табору, потиснули руки своєму «Таємному ангелику». На згадку усі учасники дитячого табору намалювали та подарували картину «Милосердні Серця», яка прикрасить інтер’єр Реколекційного Дому Самарянин! А о. Олег подарував кожному свічечку надії, записничок добрих справ, а вихователям – сучасне видання Нового Завіту українською мовою. Діти зі сльозами радості щиро дякували отцю Олегу та аніматорам за змістовний відпочинок та духовне становлення, а кухарям - за смачну їжу.

Усі приїхали додому щасливі, життєрадісні та задоволені. І, головне, кожен має надію зустрітися у таборі знову!

Щиро дякуємо! Нехай Господь віддячить вам сторицею за ваші милосердні серця, безкорисливу працю на благо дітей нашої громади!

Руслана Руденко,
начальник відділу освіти, культури і спорту сільської ради Джулинської об’єднаної територіальної громади, депутат
, вчитель

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою