Владика Ярослав в Неділю Всіх святих українського народу: Кожна людина серед усяких обставин може бути святою й зобов'язана прагнути святості

06 липня 2017
Друк
2 липня, в Неділю Всіх святих українського народу, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Святу Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

У проповіді владика Ярослав наголосив, що подія Зіслання Святого Духа знайшла своє відображення також в українському народі. "Завдяки дії благодаті Святого Духа маємо плоди святості серед українських християн", - сказав проповідник. 

Найменування цієї неділі - "Всіх святих" - вказує, що в цей день прославляємо не тільки офіційно проголошених Церквою святих (преподобних, мучеників, святителів, ісповідників, безсрібників, чудотворців), яких бачимо на іконах і до яких молимося під час богослужінь, але й тих невідомих святих наших братів і сестер, які добре завершили шлях свого християнського вдосконалення. 

"Це ті тисячі людей, які жили поруч з нами та у важких економічних і політичних обставинах не втрачали людського обличчя, не ішли на компроміс зі своїм сумлінням, протиставлялися багатьом спокусам, віддавали життя своє за ближніх, виявивши найбільший прояв любові; це та незліченна кількість християн, які сумлінно сповняють Божі й церковні заповіді, Христові блаженства, не уявляють свого життя без Святих Таїнств Церкви", - наголосив єпископ.

Владика Ярослав зазначив, що дар святих осіб спонукає нас не тільки їх почитати, до них молитись, але також наслідувати їх святе життя. "Кожна людина серед усяких обставин може бути святою й зобов'язана прагнути святості, адже до цього кличе нас Бог: «Святими ви мусите бути, бо я - святий, Господь, Бог ваш» (пор. Лев. 19, 2)", - зазначив проповідник. Молячись до святих, ми маємо нагоду випросити в них допомоги й заступництва, щоб ми могли пройти цим шлях святості, і, щоб віра в Триєдиного Бога єднала все наше суспільство, щоб весь наш український народ єдиним серцем і єдиним устами прославляв Христа Господа на Богом благословенній українській землі.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою