Випускники семінарії отримали дипломи і нижчі свячення

19 червня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
17 червня в Дрогобицькій духовній семінарії відбулось вручення дипломів випускникам Дрогобицької духовної семінарії. У цей день Архиєрейську Божественну Літургію відслужив преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священнослужителів ректорату, викладачів, а також рідних і близьких випускників. В урочистому богослужінні взяли участь випускники семінарії разом зі своїми родичами та знайомими.

Розпочинаючи своє звернення до випускників, владика Ярослав зазначив, що відтепер вони стають на шлях безпосереднього приготування до великого дару священства. За словами проповідника, час навчання в семінарії є періодом, коли семінаристи з особливими стараннями та допомогою досвідчених осіб розвивають у собі якості та навики, від яких у майбутньому залежатиме успішність їхнього служіння іншим.

Відтак владика Ярослав сказав випускникам: "За ці роки навчання семінарія стала для вас alma mater – матір'ю-вихователькою. Ви, ж як добрі її сини, завжди у молитві та з пошаною згадуйте про роки проведені у батьківському домі. Не забувайте своїх вчителів і наставників, які так багато зробили для того, щоб ви могли стали добрими і святими священиками та отримали все те, що є необхідне для успішного пастирського служіння".

Наприкінці проповіді єпископ зауважив, що з моментом закінчення навчання на плечі кандидатів до священства цілковито лягає відповідальність за власний духовний ріст у Христі. "Отож закликаю вас з уважністю та з острахом Божим продовжувати готуватись до таїнства священства", - сказав владика Ярослав.

Наприкінці Божественної Літургії випускники семінарії отримали з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свіченосця, читця-співця та піддиякона). Єпископ подякував усім, хто причинився до духовного та інтелектуального виховання кандидатів до священства. Ректор семінарії, о. Мирон Бендик, вручив дипломи, після чого усі присутні стали до пам'ятної світлини, а опісля перейшли до святкової трапези щоденного хліба, на якій були присутні владика, ректорат, викладачі, випускники семінарії та їх рідня. Викладачі та наставники побажали своїм вихованцям: "В добру путь, випускники!"

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою