Духовний відпочинок у Дрогобичі

16 червня 2017
Друк
Фото Марти Клименко
З початком літа в Дрогобичі стартував християнський табір “Відкриті серця”, який проводився з 29 травня по 9 червня 2017 р. Б. у Реколекційному домі “Самарянин”, що на вулиці Козловського 57/1. Вихованцями були школярі 7 – 8 класів та два їхні опікуни з міста Мостиська, що недалеко від польського кордону.Духовним провідником став отець Олег Турків, аніматорами   виступили студентки першого курсу філологічного факультету ДДПУ імені Івана Франка Марта Клименко,Лілія Зубар,Уляна Стець, Вікторія Григорчук, катехитичний супровід забезпечувала доцент кафедри світової літератури і славістики Ганна Іваночко.

Упродовж  усього часу таборування панував релігійний дух, проводилися різноманітні зустрічі із семінаристами, монахинею, священиком-біблістом. Один день був присвячений мистецтву – табір відвідав відомий іконописець Левко Скоп. Діти мали змогу поспілкуватися з майстром, разом із ним написати ікони, які зараз прикрашають стіни їхніх домівок.

Протягом цих десяти днів було чимало духовно-просвітницьких мандрівок: у Гошівський монастир оо. Василіян, церкву Святої Анни у м. Бориславі, жіночий монастир Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини у с. Гошеві. Всі учасники також відвідали водоспад “Кам’янка”, фортецю Тустань і  музей. У цей день навіть негода не могла завадити піднятися на стіни оборонної споруди. Проводилися й екскурсії ратуші м. Дрогобича, пожежної частини та сіль-заводу а також до Меденицького зоопарку “Лімпопо”. У Трускавці скуштували у бюветі “Нафтусю”, помилися “Юзею”,прогулялися парком, у якому всі учасники табору затанцювали на очах десятків людей вишуканий “Королівський танок”.

Школярі були задіяні у різноманітних бансах, іграх, зустрічах біля ватри на подвір’ї Дому “Самарянин”, багато часу проводили також у конференц-залі, де відбувалися конкурси, вікторини, тематичні дискусії, які провадили священик, катехит, аніматори та запрошені гості. Учасники також брали участь у турнірі з футболу, плавали в басейні. Отець Олег Турків завжди був поряд із дітьми, наставляв їх на шлях духовного єднання з Богом, причому не нав’язуючи цього. Після перегляду релігійних відео діти внутрішньо перероджувалися. Багато хто почав ходити до каплички. Учителі, які приїхали зі школярами, зауважили неабиякі зміни в їхній поведінці (“у школі – це одні діти, тут – зовсім інші!”). Дух табору, взаєморозуміння, приязні, довірливості запалювала вечірня іскорка любові та надзвичайно зворушливий вечір чувань, молитовна лінія якого золотою ниткою закарбуватися в пам’яті всіх присутніх.

Покидали табір школярі зi сльозами на очах. Прощання з духовним отцем та аніматорами було напрочуд емоційним. Усі пообіцяли один одному ще зустрітися на теренах “Відкритих Сердець”, щоб духовно та емоційно збагатитися.

Марта Клименко, аніматор

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою