У Катедральному соборі відбулось постриження читців-співців

07 червня 2017
Друк
www.cathehitic.wordpress.com
29 травня після двох років навчання на дяківському факультеті Дрогобицького інституту Пресвятої Трійці відбувся підсумковий іспит на присвоєння однієї з 3-х категорій для студентів-випускників: “вищої”, “першої” чи “другої”. А 1 червня – постриження випускників у читці-співці.

Іспит склали 6-ро студентів-випускників 2-го курсу. Членами екзаменаційної комісії були протоієрей Микола Витівський, ректор інституту, ієрей Дмитро Сенейко, декан факультету, а також викладачі факультету.

Варто зазначити, цього року студенти продемострували виняткові знання з Уставу церковних богослужінь, церковного співу, літургіки, Святого Письма, Історії Української Церкви, читання церковнослов’янською мовою тощо. Зокрема випускники прекрасно справилися із найосновнішим завданням – скласти устав богослужінь на різні випадки, заспівати церковні тексти на відповідні мелодії та гласи. Також перед фінальним іcпитом студенти склали екзамен із хорового співу та основ диригування, який перед комісією з ректорату та викладачів факультету провела викладач п. Ірина Захарій.

І вже 1 червня 2017 року Божого о 10.00 в Катедральному соборі Пресвятої Трійці міста Дрогобича відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький владика Григорій (Комар) у співслужінні ректора Дрогобицького інституту Пресвятої Трійці протоієрея Миколи Витівського, викладачів факультету та інших священнослужителів. Співали Службу Божу випускники дяківського факультету під керівництвом викладача хорового співу та диригування п. Ірини Захарій. Після Літургії відбулося постриження випускників у читці-співці та вручення дипломів.

Сайт Катехитичної комісії

Теми: Катехитична комісія, Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою