У Старому Самборі вшанували матерів і дітей

07 червня 2017
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
У гарну травневу пору відбувся чудовий захід, приурочений І Дню матері, і Міжнародному дню захисту дитини. Ніколи-ніколи слова, присвячені наріднішим матусям, так щиро не звучать, як з вуст дітей з вадами здоров’я. Бо для них мама – це усенький світ, бо мама, це та людина, без якої ніяк не обійтися, навіть тоді, коли багатієш роками, а фізичні сили маліють.

Отож,  організувала свято традиційно Асоціація інвалідів. Як вже стало звично, минулого тижня, відзначення розпочалося Молебенем за здоровя дітей у церкві Св. Миколая, який відслужив отець-декан Михайло Николин. Мудрі, сильні духом матері, від люблячих сердець, попри те. що їхня життєва ноша є нелегкою, дякували Господеві за дар материнства та просили у Всевишнього помочі для свої діточок. Загалом, на обліку в Асоціації інвалідів перебуває 37 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Всі, кому було під силу добратися до райцентру, завітали на свято. Як і завжди, організовує цей та інші їхні заходи, голова асоціації пані Галина Литвак.

Багато потрібних слів для матерів та дітей знайшов у проповіді отець Михайло, привітав особливих гостей і міський голова Старого Самбора Ігор Трухим. А далі була щира концертна програма та приємне чаювання за гостинним столом, до якого долучилися небайдужі люди,  у приміщенні «Карітасу». Подібні зустрічі, спілкування та обговорення існуючих проблем допомагають долати життєві труднощі, які випали на непросту долю цих людей. Тож, хай Матінка Божа тримає у своїй опіці цих діточок та їхніх матерів.

Марыя КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою