Владика Ярослав: Бог скріплює нашу віру через молитву і духовний досвід

28 березня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 березня, у Четверту неділю Великого посту, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав застановився над словами, які Ісус сказав до батька хворого юнака: «Все можливе тому, хто вірує» (Мр. 9, 23). "Спаситель підкреслює необхідність віри для духовного життя у Бозі і з Богом, тому що без неї немає зв’язку з єдиним джерелом життя і духовної сили – з Господом", - наголосив проповідник.

Первинне значення слова "вірити" означає довіряти. "Іншими словами, віра – це вибір життя з Богом", - пояснив єпископ.

Віра в Бога зміцнюється двома шляхами. "Першим середником укріплення віри є звернення до Бога, щоб скріпив нашу віру", - зазначив проповідник. Як далі пояснив владика, мова йде про щиру і витривалу молитву. Багаторазово в житті ми опиняємось серед розбурханих хвиль обставин і, втрачаючи з очей Господа, починаємо в них потопати. У таких випадках християнин рятується молитовним зверненням св. Петра: "Господи, рятуй мене!" (Мт. 14, 29).

"Другим середником укріплення віри є переконання на власному досвіді в правдивості того, в що віруємо", - сказав проповідник. Пережиття Божої дії у власному житті є не лише необхідною умовою зростання у вірі, але також і свідченням цієї віру іншим. Владика Ярослав назвав Божественну Літургію неповторною можливістю щирої розмови з Богом, під час якої ми можемо висловити наші найглибші прагнення, пов’язані з нашою вірою.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою