Владика Ярослав: Цілуючи чесний і животворящий Хрест, ми сильнішаємо, і, відпочивши в його тіні, стаємо здатними рухатися далі

21 березня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 березня, у Хрестопоклонну неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що Хрестопоклонна неділя пригадує нам про наближення середини Великого посту. Свята Чотиридесятниця - це духовна подорож для кожного християнина. "Подорожній, який іде до якоїсь мети, коли знає, що вже пройшов половину шляху, напевне, з одного боку, подумки запитує: а скільки ще залишилося? А з іншого боку, часом відчуває, що почав втрачати сили", - сказав проповідник.

Втомлений і спраглий подорожній шукає місця для перепочинку, якоїсь криниці чи джерела, де би можна було набратися сил, а, відтак, успішно завершити другу частину подорожі. "На початку Великого посту ми робимо добрі постанови, хочемо багато змінити в своєму духовному житті, великих висот досягнути, але коли стаємо віч-на-віч з дійсністю, то бачимо, що наші сили є маленькі, а можливості не відповідають прагненням. І ми починаємо шукати допомоги", - сказав єпископ. Тому в третю неділю Великого посту Церква ставить перед наші очі святий Хрест, який, з одного боку, є метою великопосної подорожі, а з іншої - джерелом духовної сили. "Сьогодні, цілуючи чесний і животворящий Хрест, ми сильнішаємо, і, відпочивши в його тіні, стаємо здатними рухатися далі", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою