У Старому Самборі вшанували Тараса Шевченка [фото]

11 березня 2017
Друк
Марія КУЗЬМИН
Понад 200 років тому Господь подарував Україні унікальну людину, непересічний талант, мислителя, національного провідника Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня відзначали 203 річницю з дня його народження. 

Вклонилися невмирущому Шевченку в день його народження і громада Старого Самбора. Вже за усталеною традицією від храму Св. Миколая процесійною ходою з хоругвами та квітами громада міста, під спів хористів УГКЦ прийшли до пам’ятника Кобзареві. До підніжжя пам’ятника Шевченку лягли квіти від представників влади, установ та організацій району. Відтак отці Михайло Николин та Іоан Білик відслужили поминальну відправу.

Звертаючись до багато чисельних старосамбірян, отець Михайло наголосив:«Дорога вдячна громадо нашого Старого Самбора, сьогодні ми прийшли до нашого місцевого Канева, вклонитися невмирущому Тарасові. Він «на сторожі поставив слово», і воно, як собор, у святості якого палахкотить душа поета. Пророче слово Кобзаря слугує нам дороговказом у найважчі моменти нашого державного становлення».

Цитуючи Шевченка, отець Михайло наголосив на актуальності поезії. Хорова капела «Дністер» велично виконала  Шевченків «Заповіт» та «Реве та стогне Дніпр широкий». Й на завершення усі спільно виконали молитву-пісню «Боже, великий, єдиний...» 

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою