SDE

У Дрогобичі відбулась прем’єра трагедії «Дрогобицька Голгофа» [фото]

07 березня 2017
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
5 березня у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі в м. Дрогобич відбулась прем’єра трагедії «Дрогобицька Голгофа». У виставі було представлено події, пов’язані з мученицькою смертю Дрогобицьких Блаженних священомучеників Северіяна, Якима та Віталія. Автором сценарію трагедії є Тарас Метик, член Національної Спілки журналістів, а режисером-постановником - Олександр Король.

Участь в перегляді вистави взяли численні мешканці та гості міста. Серед почесних гостей були: владика Ігор, митрополит і архиєпископ Львівський, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Василь, єпископ Коломийсько-Чернівецький, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також отці-василіяни, до чернечого чину яких належали Дрогобицькі священномученики.

Після завершення прем’єри владика Ярослав подякував автору сценарію та митцям, що відтворили героїзм новомучеників і в той же час жорстокі реалії середини ХХ ст., в яких опинилась УГКЦ і український народ. Своєю чергою, Тарас Метик, автор тексту трагедії, зазначив, що театралізоване дійство про Дрогобицьких мучеників - це пересторога, яка має вберегти від повторення подібних подій у майбутньому.

Нагадаємо, що Дрогобицькі мученики – єромонахи Яким Сеньківський, Северіян Бараник та Віталій – 27 червня 2001 року Божого були зачислені до лику блаженних Католицької Церкви папою Іваном Павло ІІ. Блаженні Яким, Северіян та Віталій були єромонахами василіанського чину та завершили своє священиче служіння мученицькою кончиною у катівнях НКВС м.Дрогобича у 1940-х роках. Після зачислення Дрогобицьких мучеників до лику блаженних було укладено акафіст в їх честь та написано ікону. Життєписи Блаженних можна прочитати за даним посиланням.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини студентів Дрогобицької духовної семінарії

drog-golgofa

Теми: Василь (Івасюк), Григорій (Комар), Ігор (Возьняк), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори