Владика Ярослав: Страшний суд буде торжеством правди й світла

20 лютого 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 лютого, в М’ясопусну неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ сказав, що євангельська розповідь про Божий суд представляє нам Господа у величі й славі, Якого супроводять ангели небесні, на голос Якого збираються всі народи в усіх поколіннях землі. "Перед Великим постом, часом самооцінки й духовного очищення, Євангеліє пригадує нам, що прийде день, коли ми постанемо перед обличчям Живого Бога", - сказав проповідник.

У момент другого пришестя Ісуса Христа ми постанемо перед Богом, Котрий є Красою і Світлом. Тільки тоді ми зрозуміємо як нівечили Його образ в нашій душі. "Страшний суд буде торжеством правди й світла", - наголосив владика Ярослав. Перед світлом безмежної Любові ми зрозуміємо наскільки мало ми любили. Це може бути гіркий самосуд та оплакування втрачених можливостей добрих діл.

Євангельське читання М’ясопусної неділі спонукає нас запитати себе: з чим ми постанемо на порозі вічності? "В цей день вже промине час віри, тому що віра – це впевненість в речах невидимих, в цей день блиску Божої слави ми будемо бачити Бога. І час надії також пройде, адже тоді все сповниться.Це буде справді восьмий день – останній день становлення, і перший день вічності", - сказав владика Ярослав. Отож потрібно гідно готуватись до цього важливо моменту. Кожного дня Бог дає нам можливість робити діла милосердя, допомагати бідним, потішати хворих. "Хай кожна наша зустріч з ближнім буде зустріччю з Христом", - побажав вірним єпископ.

Наприкінці Літургії було зачитано Послання Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди стодвадцятип'ятиріччя з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою