Самбірські «УМХ»-істи та «Ковчезяни» зустріли Новий 2017 рік Божий у с. Стрілки у момент Літургії [фото]

04 січня 2017
Друк
Зустріч Нового року
Зустрічати Новий 2017-тий рік Божий юним учасникам організації "УМХ" м. Самбора та спільноти "Ноїв Ковчег" випала нагода у с. Стрілки, Старосамбірського району.

Ще в обідню пору,дівчата та хлопці,у кількості 75-ти осіб, прибули до реколекційного дому Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, щоб належним чином приготувати і зал, і себе самих до такого чудового свята. Близько 19:00 до місця призначення прибув священик – духівник вищезгаданих молодіжних спільнот – о. Тарас Рисей, який, усупроводі семінаристів Дрогобицької духовної семінарії, розпочав Вечірню. По її закінченні,він виголосив науку, у якій запропонував молоді припустити, що останні години 2016-го року Божого, в принципі, можуть бути останніми... Можливо, з пробиттям 00:00 відкриється Небо і прийде Жених – Христос. У чому Він мав би нас застати? У гріхах? Розвагах? Шумних забавах? Ні... Цього допустити неможна!

Отець озвучив й альтернативу – молитву та покаяння. Опісля сів сповідати, а всі, хто готувалися приступити до таїнства прощення, співали Ісусову молитву. Близько 23: 30 розпочалася Літургія,яку своїм чудовим та професійним співом прикрасили учасники хору "Еффата", лікарняного храму св. влкм. Пантелеймона м. Самбора. У часі другої реколекційної науки-проповіді о. Тараса, Господь подарував усім можливість увійти в Новий 2017-тий рік. Священик тепло привітав усіх присутніх, закликаючи у цьому новому періоді життя більше звертати увагу на ближніх, яких посилає нам Господь, щоб послужити для них джерелом освячення та прикладом жертовної любові.

По завершенні святкової Літургії,юні люди сіли за бенкетний стіл. Здавалося, радості не було меж... Ну а потім... Потім були розваги, комедійні вистави, танці, конкурси... Спати не хотілося нікому... Незчулися, як прийшов світанок 1- го дня Нового Божого року.

Повернулися молоді самбірчани до свого рідного міста в обідню пору неділі. Дорогою ще багато ділилися враженнями від пережитого,відчутого,почутого та побаченого... Хай усіх їх,а рівно ж і їхніх батьків та наставників,благословляє повсякчасно благий Господь! З Новим 2017-тим роком Божим!

За повідомленням учасників зустрічі

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою