У Старому Самборі провели 2016 та зустріли 2017 рік з Богом

04 січня 2017
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
Новорічна ялинка
Новий рік… Час нових сподівань, нових мрій, нових задумів. Кажуть, як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. Тому, частенько, компанії, запасаються у супермаркетах повними візками спиртного, м’ясного, фруктів (аби новий рік був ситий) і засідають за святковими столами до «ой, більше не можу», зустрічаючи Новий рік.

А можна зустріти Новий рік кардинально по-іншому – у єднанні з Богом. Бо чи збудуться мрії, нові плани, задуми без Господа? Ні…

У Старому Самборі є дуже гарна традиція: проводжати і зустрічати Новий рік парафіяльною родиною. За шістнадцять років традиція, яку започаткував отець-декан Михайло Николин, полюбилася містянам і щороку до неї долучається щораз більше число людей. За дві з половиною години до початку нового року люд Божий спішить до церкви Святого Миколая, аби подякувати Господеві за отримані ласки впродовж року, що минає і попросити благословення на рік, що приходить. Не винятком стала суботня передноворічна пора.

Опісля відправи до парафіян звернувся отець Михайло, який традиційно розповів, чим був особливий рік, що минає, скількох парафіян Господь покликав до себе, скількома немовлятами поповнилася християнська родина Старого Самбора та скільки молодят стали на рушничок щастя.

Відтак, також вже традиційно, громада  зі священиком, церковним хором під мелодійне звучання колядок вирушила до головної площі райцентру, де святковими вогнями виблискувала гарно вбрана пластунами ялинка.

А особливістю такої акції є те, що посадовці міста та району без офіційної атмосфери звітують перед людьми.

Першому отець Михайло слово надав господарю Старого Самбора – меру Ігорю Трухиму. Він зокрема побажав, щоби старосамбіряни з 2016 року взяли все хороше, щоб у кожній родині панувало добро, повага, взаєморозуміння, а між усіма – єднання!

Зі змістовним словом звернулася до присутніх і очільниця району – голова районної ради Тетяна Терлецька, зазначивши, що рік, що минув був своєрідним іспитом для теперішньої влади. А чи здали вони його судити людям. А, з огляду на те, скільки хороших справ зроблено у районі, та скільки проектів зреалізовано, можна з впевненістю сказати – що іспит складено успішно.

Приємним коротеньким літературно-музичним подаруночком пригостила усіх і Українська Молодь Христові.

На завершення теплої, щирої та святкової зустрічі над старовинним містом над Дністром лунали різдвяні колядки. І вірмо, що ця «Благослови, Боже, нас на Новий рік, щоби був щасливий кожен чоловік» має пророчий зміст. І 2017 рік буде роком добрих звершень.

Марія КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою