Святий Миколай був щедрим для дітей Старого Самбора [фото]

22 грудня 2016
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
Початок цього тижня був ознаменований тим, що ми святкувала одне з найулюбленіших свят українців – День Святого Миколая. Понеділкового ранку у кожній домівці району дітвора розглядала омріяні подарунки, шелестіла обгортками від цукерок, по оселі розносився запах помаранчів, а батьківські серця раділи від щастя.

Та, на жаль, з волі Всевишнього серед нас є та частина дітей, які з певних причин залишилися без батьків, або всупереч законам Божим діти залишилися сиротами при живих батьках.

Вже за усталеною доброю традицією у нашому районі не забувають про жодну сирітку, бо ж істинний зміст свята Миколая у тому, аби бути доброчинцем, бачити і піклуватися про тих, хто потребує підтримки, помочі, дружнього плеча.

Отож, традиційно організаторами свята стали парафіяни УГКЦ разом зі своїм настоятелем отцем-деканом Михайлом Николином, служба у справах дітей Старосамбірської райдержадміністрації та Союз Українок.

Розпочалося  воно Молебнем у церкві Святого Миколая. А опісля нього дітям сиротам та їхнім опікунам у церкві було продемонстровану коротку, але дуже змістовну і повчальну театралізовану виставу, яку підготували пластуни. У цій постановці діти відобразили те, що буває з тими, хто втратив віру в Бога, віру в добро, віру в прекрасне та віру в Святого Миколая. До таких приходить антипод Святого Миколая – чортик Крампус. Вдалий музичний супровід, чудова гра малих акторів, глибокий зміст застановили присутніх замислитися над всіма істинними християнськими цінностями. А надто плекатимуть віру діти, на долю яких випало вже у малому віці, відчути життя не у яскравих барвах – втрачати рідних їм людей, або ж відчути холод стосунків з рідними й залишитися без їхньої опіки.

За інформацією служби у справах дітей, зараз у нашому районі є 59 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 8 неповнолітніх дітей, батьки яких загинули у зоні АТО. Саме їх було запрошено на свято.

Опісля Молебеню та вистави у церкві, також вже за усталеною традицією, дітей було запрошено на теплий чай, смачні канапки й печенька, щиру та дружню розмову до парафіяльної світлиці – приміщення «Карітасу».

Вітали діток і представники влади  заступник голови районної ради Микола Мартич та керуючий справами РДА Микола Год та помічниця нардепа Марина Кузьмин. Після наповненою щирістю та добром зістрічі із собою діти понесли не лише подарунки – солодкі торбинки і від служби у справах дітей, і від районної ради, і від обласного депутата Михайла Гички, а й хороший настрій, незабутні враження та відчуття, що їх оточують добродії, які розфарбовують їхні будні у веселкові барви.

На цьому свято казки у парафії УГКЦ Старого Самбора не закінчилося. Не дарма ж покровителем церкви є Святий Миколай. Для усіх чисельних парафіяльних діточок у надвечір’я свята також приходив Чудотворець. Для них також було продемонстровано театралізовану виставу, а діти отримали солодкі подарунки.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою