Владика Ярослав: У житті Приснодіви Марії храм Божий був невід’ємною частиною великого приготування до Богоматеринства [фото]

05 грудня 2016
Друк
Фото прес-служби СДЄ
4 грудня, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Андрію Буню, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

У зверненні до вірних владика Ярослав наголосив, що подія введення Пречистої Діви до єрусалимського храму вказує на Богородицю як живий храм, в якому замешкало Боже Слово. Пресвята Богородицю є відповіддю Бога людині, яка шукала Його. Вона розкриває нам Бога, Який готовий відповідати на нашу молитву.

"У житті Приснодіви Марії храм Божий був невід’ємною частиною великого приготування до Богоматеринства", - додав проповідник. У храмі Пресвята Діва перебувала в спілкуванні з ангелами і навчалась Божих чеснот. Подібно до Богородиці в храмі кожен християнин повинен віднайти своє покликання і ціль життя, принести Господу в жертву молитву і любов. Божий храм - це правдива школа життя. "Саме тут Господь кличе усіх, щоб ми Його пізнавали, любили і виростали в цьому пізнанні та любові. Тут кожна дитина має зрозуміти, до чого вона покликана згідно з Божою волею, що вона посвячена Богові ще в момент першого її входу в храм, підчас тайни хрещення, і має бути вірна своєму Сотворителеві до кінця життя", - додав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Андрія і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою