У Дрогобицькій семінарії відбудеться конференція «Незламні свідки віри християнської. Мучеництво: історія і сьогодення»

06 листопада 2016
Друк
2-4 грудня у Дрогобицькій духовній семінарії відбудеться ІІІ Міжсемінарійна науково-практична студентська конференція «Незламні свідки віри християнської. Мучеництво: історія і сьогодення». У рамках пленарних засідань доповіді виголосять фахівці з біблістики, патристики, богослов’я, духовності, канонічного права та церковної історії. Учасники конференції також працюватимуть у секційних засіданнях у таких тематичних секціях: Свідчення віри в Святому Письмі та Переданні; Мучеництво та ісповідництво в історії Київської Церкв; Свідчення віри в сучасному світі: кровне та безкровне мучеництво.

З програмою конференції можна ознайомитись на сайті семінарії.

У 2016 р.Б. Дрогобицька духовна семінарія блаженних священомучеників Северина, Якима і Віталія відзначає свій 20-літній ювілей, а семінарійне Братство Введення у храм Пресвятої Богородиці - своє 15-ти річчя. З цієї нагоди передбачено ряд заходів, серед яких проведення науково-практичної конференцію для студентів греко-католицьких духовних семінарій в Україні.

Нагадуємо, що вперше наукову конференцію серед студентів греко-католицьких духовних семінарій в Україні було проведено 12 червня 2015 в м. Києві з благословення Блаженнішого Святослава, Глави й Отця УГКЦ. Друга така конференція відбулася у Львівській духовній семінарії святого Духа 26 березня 2016.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою