Владика Ярослав: Для апостола Томи доторк до Ісусових ран означав досвідчення того, що Божа сила є більшою від найбільшого зла [фото]

09 травня 2016
Друк
8 травня, у Провідну неділю, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Андрію Лінинському, випускникові Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав розповів про значення події Томиної неділі, коли Воскреслий Господь запросив апостола Тому доторкнутись Своїх ран. "Для Апостола ці рани мали підставове значення. Бо вони свідчили про тотожність Розп’ятого з Воскреслим, а доторк до ран означав особисте досвідчення того, що Божа сила є більшою від найбільшого зла", - наголосив проповідник.

Досвід ран Ісуса стави нагодою до пробудження в апостола Томи віри. "Слово Боже нас переконує сьогодні, що саме в цих ранах ми можемо зустріти Господа, що ці рани не мусять бути останнім словом в нашому житті, навпаки, вони можуть стати нагодою для люблячого і всемогутнього Бога виявити на нас Свою любов і всемогутність", - сказав єпископ. Кожна рана, яку носить віруючий, чи особливо сьогодні цілий народ, повинна стати упривілейованим місцем зустрічі з Воскреслим. Бо в «Його ранах є наше уздоровлення», в Його ранах є оздоровлення всіх наших зранень, терпінь і невпевненості.

Наприкінці проповіді владика Ярослав побажав вірним, щоб кожна Літургія була для них глибоким і автентичним пережиттям зустрічі з Воскреслим Господом. "Скажімо Богові: Господи, діткни своєю рукою моїх ран, ран мого народу, моєї держави… Нехай Твоя любов і Твоя сила перемінять ці наші рани на джерело миру, зцілення, щоб ми як народ, як нація могли щирим серцем покланятися Тобі, визнаючи за апостолом Томою: «Ти - Господь наш і Бог наш!»", - додав єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав диякона Андрія і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою