Духовенство єпархії привітало владику Ярослава з 10-літтям єпископських свячень [фото]

07 травня 2016
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 травня, у Світлу суботу, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась подячна Літургія з нагоди 10-ліття єпископської хіротонії владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького. Участь в богослужінні разом з ювіляром взяв владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, працівники єпархіальної курії, отці-декани, ректорат Дрогобицької духовної семінарії.

Під час Літургії проповідь виголосив владика Григорій. Проповідник наголосив на важливості служіння єпископа в Церкві. За словами владики Григорія, єпископ продовжує служіння апостолів і покликаний Христом для того, щоб навчати повірений йому люд.

Проповідник зазначив, що під час церковних богослужінь вірні бачать як єпископ знаходиться серед них на підвищенні. Це вказує на його служіння як пастиря, що спостерігає і пильнує своє стадо, турбуючись про спасіння кожної душі.

Звертаючись до ювіляра, владика Григорій склав побажання йому словами літургійної молитви: "У мирі й здоров'ї право правити слово Божої істини".

Наприкінці богослужіння владика Ярослав подякував усім присутнім за участь в подячній молитві. Єпископ також висловив вдячність Богові за тих осіб, які провадили його до душпастирського служіння. Зокрема, архиєрей наголосив, що першою учителькою побожності та молитви була для нього рідна матір. Відтак на цьому шляху його провадили й збагачували духовним досвідом митрополит Володимир (Стернюк), владика Филимон (Курчаба), владика Юліан (Вороновський). Молитовну вдячність ювіляр висловив Блаженнішому Любомиру, з рук якого прийняв єпископську хіротонію.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою