У Карітасі в Дрогобичі відбувся вишкіл для осіб, що працюватимуть з узалежненими [фото]

27 лютого 2016
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
24-25 лютого у благодійному фонді «Карітас» в Дрогобичі відбувся вишкіл для соціальних працівників, психологів, священиків у ділянці роботи з залежними людьми. Навчальний захід на тему «Залежність» провели провідні фахівці по реабілітації залежних, серед яких психологи, сімейні лікарі, а також ті, хто бажав поділитись прикладом із власного життя. Окрім духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії, участь у практичному семінарі взяли священики з Львівської архиєпархії і Стрийської єпархії.

«Маючи таку молоду і вмотивовану команду ми можемо багато чого зробити і змінити», - звертаючись до учасників вишколу, наголосив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Єпископ звернувся до історичного прикладу антиалкогольного руху в УГКЦ в XIX-XX стт. Зокрема, за митрополита Андрея Шептицького духовенство ініціювало рух братств тверезості,  завданням яких було плекати високий моральний дух серед вірних, боротися проти задурманення свідомості людини алкоголем, наркотиком. «Усі захоплюються тим результатом, який тоді змогла здобути Церква через свою працю», - зазначив владика Григорій. Благословляючи присутніх, єпископ побажав, щоб їхня праця на цій ниві була ревною.

Голова Єпархіальної підкомісії «За тверезість» о. Олег Губик зазначив, що сьогодні існує багато різновидів залежності: алкогольна, наркотична, ігрова. «Розпочинаючи наші вишколи, хочемо, щоб впродовж численних практичних занять ми здобули цінний досвід, який зможемо використовувати під час праці з залежними людьми», - наголосив о. Олег.

Уляна ЯЖИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Підкомісія «За тверезість», Григорій (Комар), карітас

Інші публікації за темою