У Дрогобичі молодь представляла вертепні дійства і співала стародавні колядки

15 лютого 2016
Друк
Ілюстрація
13 лютого в приміщенні Центру душпастирства молоді, що по вул. Шевченка, 29/1 відбувся Фестиваль вертепів і стародавніх коляд. Дійство традиційно організовує Комісія у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. На цьогорічний фестиваль відгукнулись учасники з різних куточків нашої єпархії.

Захід розпочався з благословення владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького. У своєму слові владика наголосив, що християнська молодь покликана у різний спосіб євангелізувати і катехизувати своїх ровесників. Саме таким чином молодий християнин реалізовує своє завдання - свідчити Христа – світові. Відтак представники молоді від імені учасників фестивалю подарували владиці Ярославу торт.

З вітальним словом до присутніх звернувся також о. Олег Кекош, голова Єпархіальної комісії у справах молоді. Священик подякував душпастирям і керівникам парафіяльних мистецьких колективів, які прибули на фестиваль. 

Цьогоріч з вертепом і колядками на фестиваль прибули наступні колективи: смт. Верхнє-Синьовидне, с. Лішня, парафія Воскресіння Христового м. Дрогобича,  с. Хітар та Кальне, парафія Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбір; с. Ясениця-Сільна, м. Старий Самбір, с. Попелі.

Завершилось свято дружнім частуванням печивом і чаєм.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

Теми: Ярослав (Приріз), Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою