Перші і наймолодші паломники Милосердя прибули до Дрогобича [фото]

26 січня 2016
Друк
Фото бр. Андрія КІТИКА
У неділі 17 січня 2016 року Божого відбулася перша проща до катедрального собору Пресвятої Тройці з нагоди Ювілейного Року Милосердя. Її особливістю були самі паломники. Через Святі Двері пройшли маленькі парафіяни громади св. свщмч. Йосафата с. Бісковичі.

Перехід через Святі Двері та молитва перед іконою Богородиці «Двері милосердя» залишили невимовний духовний слід в юних серцях. Паломники також відвідали музей пам’яті владики Юліяна Вороновського. Центром всієї прощі стала участь у Божественній Літургії з вершиною в Причасті Тіла й Крові Ісуса Христа.

Заклавши міцні духовні підвалини, гості Дрогобича відвідали театр, отримавши величезне задоволення від казки «Іванко Сміливець», та завітали до монастирського храму св. Петра й Павла. Тут діти дізналися про блаженних дрогобицьких священномучеників Северина, Якима та Віталія та піднесли свої молитви за цей монастир та парохію.

Ще одним важливим пунктом прощі була молитва за Україну. З синьо-жовтими кульками та колядками всі рушили до головної ялинки, де перед шопкою помолилися за мир і злагоду в Україні. Врешті-решт, у приміщенні Реколекційного Дому «Самарянин» дітей чекав майстер-клас і цікаві банси. Матері в цей час зібралися в каплиці на катехизу.

Дорогою додому, втомлені та напівсонні, всі дружно згадували діла милосердя, хоча б одне з яких кожен має виконати.

Висловлюємо щиру подяку за благословення прощі Владиці Григорію (Комару), нашому парохові прот. Володимиру Козаку, пароху катедри митр. прот. Тарасу Гарасимчику та всім, завдяки кому ця мандрівка до Божого Милосердя стала можливою.

Нехай буде слава й благодарення милосердному Богу, Який зволив благословити цю прощу.

Катехит та організатор прощі бр. Андрій Кітик

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Рік Божого милосердя, Катедральний собор, Самбірський деканат

Інші публікації за темою