Владика Ярослав у Надвечір'я Різдва Христовго: "Маючи можливість доторкнутися до народженого у Вифлеємі Маляти через участь у сьогоднішній і завтрашній Євхаристії, ми з трепетом пізнаємо, що Він – правдивий Бог"

07 січня 2016
Друк
Фото прес-служби СДЄ
6 січня, навечір'я Різдва Христового, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив царські часи у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Після завершення цього богослужіння архиєрей очолив вечірню, що служиться цього дня разом з Літургією св. Василія Великого.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив: "Сьогодні, беручи участь у богослужіннях Церкви Христової ми входимо у завершальний етап підготовки до невимовного Таїнства, надзвичайної події, яка вже чекає на кожного з нас - Різдва Христового" (див. повний текст проповіді). За словами проповідника, радість свята Різдва Христового християнин переживає тоді, коли приймає Бога в Святих Тайнах: "Маючи можливість доторкнутися до народженого у Вифлеємі Маляти через участь у сьогоднішній і завтрашній Євхаристії, ми з трепетом пізнаємо, що Він – правдивий Бог, Котрий став правдивою Людиною, щоб запропонувати нам святість життя, його природність і такий плин, яким Творець неба і землі його задумав і створив".

 

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав священнослужителів та вірних з наближенням свята Різдва.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою