Греко-католицька громада Старого Самбора організувала пам'ятний захід присвячений другій річниці Революції Гідності [фото]

24 листопада 2015
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
22 листопада, у неділю, десятки старосамбірчан вийшли на Майдан. Майдан імпровізований, який присвятили другій річниці Революції Гідності. Організувала захід парафія УГКЦ. Пластуни з розгорнутим прапором, представники організації Українська Молодь Христові зі запаленими жовто-синіми лампадками, під спів церковного хору, разом зі священиками Михайлом Николином та Олегом Здреником симолічною ходою пройшли від каплиці св. Миколая до Ювілейного хреста.

Дорогою звучали гасла Майдану, лунала патріотична пісня. Після Акафісту до Архистратига Михаїла зі словом до громади звернувся отець-декан Михайло Николин, наголосивши, що зібралися сюди, аби відзначити пам'ять тих двох днів, які наче вогонь, освітлюють прийдешнє України: 21 листопада - 2 річниця Революції Гідності; 22 листопада – 11 річниця Помаранчевої революції. Це є незабутній порив народу, де ніхто не відчував холоду, а - тепло ближнього.

-Нас гріла любов до ближнього, любов до матінки України. На жаль, другу річницю Революції Гідності ми відзначаємо серед реалій війни. Багато разів впродовж цих двох років завмирало серце в наших грудях, коли ми оплакували Героїв Майдану, серед яких наш Богдан Сольчаник, Героїв АТО, серед яких наші земляки. Цей біль вогнем пече нас і спонукає до чесних дій во ім’я України.

З привітальним словом до громади зверталися і новообраний мер Старого Самбора та голова районної ради. Літературно-художню композицію, присвячену подіям Майдану, презентувала учнівська молодь міста. Усі спільно виконали Гімн України та «Боже, великий єдиний».

На завершення заходу під гімн Євромайдану Молодь Христова міста із палаючих лампадок виклала «Слава Україні!»

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою