У Дрогобичі відбулись молодіжні чування, організовані спільнотою "Слідом за Ісусом" [фото]

24 листопада 2015
Друк
Фото Наталі Мерлюк
У ніч з 20 на 21 листопада 2015 року в реколекційному домі «Самарянин» м. Дрогобич відбулися нічні чування, які організувала християнська молодіжна спільнота «Слідом за Ісусом» з нагоди річниці свого заснування та другої річниці початку Революції Гідності. Однак учасниками чувань були не лише члени спільноти. Приєднатися до цього священного дійства могли всі охочі.

Оскільки чування відбувалися у ніч на свято Собору святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил, то все розпочалося з Великої Вечірні з Литією.
Опісля всі мали можливість вислухати катехизу о. Богдана Леховича, в якій роздумували про духовну боротьбу добра і зла та про способи протистояння добра над диявольською силою.

Пізніше кожен міг висловити свої міркування під час праці у групах, де виникли питання пошуку духовного змісту в матеріальних речах і навпаки та місце Ангела Хоронителя в нашому житті. Члени груп розповідали різноманітні історії про те, як саме і коли вони відчували свого небесного заступника. Праця в групах виявилася надзвичайно цікавою і, я впевнена, по-своєму незабутньою для всіх присутніх.

Наприкінці чувань молільники звернули до Бога свої намірення в Ісусовій молитві та мали можливість почути Його відповідь під час молитви тиші. Завершилися нічні моління Божественною Літургією свята архистратига Михаїла та всіх безплотних сил.

Серце сповнюють приємні спогади та відчуття духовного наповнення. Стільки тепла та любові, скільки вирувало в повітрі під час цих чувань, не кожен має можливість вдихнути кожного дня. Саме тому хочу щиро подякувати всім, хто долучився до організації та проведення чувань. Особливу ж подяку разом з усіма учасниками чувань хочу висловити о. Олегу Турківу, о. Богдану Леховичу, о. Віталію Лесняку та о. Євгену Макогону, які розділили з нами радість цієї події та посприяли її проведенню.

Наталя Мерлюк,
студентка ІІМ, ДДПУ

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою