«Його ім’я залишиться назавжди благословенним…» [фото]

16 листопада 2015
Друк
Фото Лілії ЛЕВИЦЬКОЇ
«Коли людина полюбить Бога, тоді для неї є милим усе, що Богові належить, що до Бога веде і що Йому миле. Тоді дорогим і милим стає їй Боже Слово, через яке вона краще пізнає Бога, і Божий Закон, у якому виражена Його воля, і молитва, якою з Ним розмовляє… Мила їй також кожна людина, бо в ній вона бачить Божу дитину. Так любов Божа просвічує ціле життя людини. А головно, просвічує вона стосунки між людьми…» Саме так сказав «духовний глава українського народу», «будівничий нації», «князь Української Церкви», «український Мойсей», «Апостол єдності» — такими високими словами нарекли митрополита Андрея Шептицького історики, які наголошували на його винятковій ролі в історії Української Церкви й народу.

Він є  Божий слуга Андрей Шептицький і дійсно виглядає цікавим. Ви думаєте, що ця людина прожила своє життя згідно заповідей Божих?

Щоб це вияснити, парафіяни Лаврівського монастиря Святого Онуфрія 15 листопада здійснили подорож, яку організував о. Атанасій Слободян (ЧСВВ, ігумен Лаврівського монастиря).

Під час подорожі єрм. Полікарп Марцилюк (ЧСВВ) розповідав про життєву дорогу  Божого слуги Андрея. Цікаві факти із життя строгого аскета, Христового пастиря душ о. Полікарп оформив у вигляді презентації. Щоб краще побачити і зрозуміти велич особи Митрополита Андрея усі присутні переглянули фільм «Владика Андрей».

На завершення, всі спільно помолились –  як вияв почуття любові та вдячності до праведного митрополита ... Андрея Шептицького. Кожен, хто прийняв участь у подорожі, вчився жити тою любов'ю, якою керувався він ціле своє життя. 

Повідомила Лілія Левицька

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Андрей (Шептицький), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою