Діти, якими опікується Карітас, провели канікули в Польщі [фото]

06 серпня 2015
Друк
Фото БФ "Карітас"
Цілих два тижні енергійного відпочинку у польському місті Ченстохов отримали діти- переможці весняної акції «Великодній Виграш», ініційованою БФ «Карітас» спільно із підопічними Карітас Ченстохова. Звичайно, що за сприяння двох благодійних організацій група дітей,котра складалась з 30 осіб  відчула чудову нагоду корисно і приємно провести літній період канікул.

Северин,один із учасників польського табору розповідає, що молитва та активний відпочинок були найкращими моментами для нього у Ченстохові.

«Чудова атмосфера, вихователі та умови проживання ! Дуже приємно було те,що польські тренери були постійно з нами, займали нас найрізноманітнішими іграми для того, щоб ніхто не нудьгував. А нас була умова - не користуватись мобільними телефонами, і це було чудово, бо діти нарешті могли відпочити та поспілкуватись, не засиджуючись годинами в інтернеті. Навився краще польської мови та культури, слухав Службу Божу в костелі -  це те,що я взяв для себе, приїхавши із табору міста Ченстохова.»

Зазначимо, що усі учасники мали насичену програму містечками Республіки Польща, а найяскравішою екскурсією став похід у Парк Юрського періоду. Українських діток було 30, а всього команда складалась із 50 амбітних польсько-українських школярів та школярок.

Марек Бартон - молодий хлопець, котрий був одним з вихователів у польському таборі з дітьми, каже, що одним з головних завдання цього відпочинку було навчити дітей любити Бога у такий спосіб як активний відпочинок та дитячі забави.

«Я був одним одним з опікунів групи і моє завдання полягало у тому,щоб завжди наглядати за дітьми, бути їхніми другом на період табору та навчати їх чогось доброго й корисного. Ми подорожували також різними замками від яких усі були в захваті. І, звісно, так як Карітас є  релігійною католицькою організацією не лише в Польщі та Україні, але у світі, то ми старались кожного вечора дякувати Пану Богу за прожитий день і просили благословення на наступні дні.  Ми не робили жодної різниці між українськими та польськими дітьми, навпаки робили все для того,щоб два народи ще більше об’єднались та з охотою вивчали культуру та історію братського народу»

Всього  під час табору у Польщі було 5 опікунів, 2 священнослужителів та 50 підопічних двох Карітасів – м. Дрогобич та м. Ченстохова.

«Я щаслива, що у мене з’явились нові іноземні друзі. Пізнала польську культуру та звичаї. А ще вивчила молитву  польською мовою та вперше чула Службу Божу не українською, а польською мовою» - розповідає ще одна учасниця літніх канікул у сусідній державі - Христина.

Зазначимо, що саме завдяки акції «Великодній Виграш»,котра відбувається вже багато років поспіль у БФ «Карітас СДЄ» соціально-незахищені діти та напів-сироти змогли отримати чудовий квиток у Польщу на назабутній двохтижневий відпочинок.

Повідомила Маріанна БУЯК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою