Владика Григорій: Хрест Ісуса став тим ключем, що відімкнув нам двері раю [фото]

14 червня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
14 червня у храмі Різдва Господнього в с. Летня на Дрогобиччині відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним протоієреєм Іринеєм Головацьким. Богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в співслужінні священиків єпархії.

У поминальному слові владика Григорій сказав: "Слова похоронного богослужіння звертають нашу увагу на те, що смерть оповита таємницею". Вона приходить тоді, коли людина її не чекає. Смерть ставить завершальну крапку на нашому земному житті.

Далі проповідник зауважив, що християни дивляться на смерть у світлі Христового воскресіння. "Хрест Ісуса став тим ключем, що відімкнув нам двері раю", - сказав владика Григорій. Першим це досвідчив розбійник, щоб розп’ятий поруч з Ісусом.

Звертаючись до парафіян села Летня, єпископ сказав: "Отець Іриней завжди щиро молився за вас. Тепер він потребує вашої молитви, яка є вашим даром любові в часі його подорожі до вічності".

Після завершення Літургії відбувся чин останнього цілування: родина, духовенство, парафіяни попрощались з покійним о. Іринеєм. Відтак домовину було перевезено до м. Ходорів і на місцевому цвинтарі було передано землі.

Нагадаємо, що 12 червня 2015 року Божого на 74-му році життя і 25-му році священства відійшов у вічність протоієрей Іриней Головацький, адміністратор храму Різдва Господнього та храму св. вмч. Євстахія с. Летня Дрогобицького району.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), похорон

Інші публікації за темою