Діти переселенців та соціально-незахищені діти єднаються та стають сильнішими

04 червня 2015
Друк
www.caritas-sde.org
Центр дозвілля та розвитку, котрий кілька років поспіль діє у БФ «Карітас» - Разом Сильніші з кожним роком надає все більше й більше можливостей для соціально-незахищених дітей, а віднедавна й для дітей переселенців. Майстер-класи, тренінги, ігри, виїзди на природу та ще багато інших всіляких цікавих розважальних та пізнавальних заходів для малечі. Цікаво те, що від нині до команди активних учасників приєднались також діти внутрішньо-переселених осіб, які вже більше шести місяців проживають у соціальному гуртожитку БФ «Карітас».

Минулого вік-енду дітлахи та працівники центру мали неймовірну гарну нагоду відчути тепло та дружність один одного, зрозуміти наскільки важлива любо та єдність, оскільки відпочинок на природі, а саме у селі Стрілки у підніжжі Карпат подарував маленьким хлопчикам та дівчаткам незабутні спогади весни ! Усі учасники «Разом Сильніші» не лише відпочивали, але черпали для себе безліч всього корисного та потрібного, звісно, не обійшлось і без молитовних годин, де малеча глибше пізнавала духовне життя, Бога та усі найсокровенніші таємниці християнства. Окрім цього, кульмінацією відпочинку були прогулянка в гори та ігри на природі. Ця частина була чи не найцікавішою для усіх: щасливі посмішки та обійми – це саме те, що змогли відчути діти, котрі особливо потребують уваги.

«Хочу ще раз туди приїхати, побачити гори і зіграти у «квача». А ще мені дуже сподобалось як ми зранку молились та ходили по мокрій росі» - розповідає про свої теплі враження тринадцятирічна дівчинка Таня, одна з учасниць центру «Разом Сильніші».

Натомість приємним є той факт, що діти війни, які ще до недавно згадували весь жах війни та говорили про постійні постріли у своїх домівках сьогодні радісно посміхаються та,здається, потрохи оговтуються від лиха, котре спіткало їхні родини.

«Я вперше бачили такі гарні і сині гори, у нас таких точно немає, хотілось би так і жити у них. А ще було класно те, що я знайшла собі друга Артема та подругу Христинку. Додому поки не хочу, бо мені дуже сильно подобається тут» - щасливо і захоплено каже Діана,одна з тих дітей, хто був скривджений війною на Сході України.

Виїзний табір у гори тривав цілих два дні, які зумів не лише подарувати безліч незабутніх вражень, але й об”єднати усіх і довести вкотре, що разом ми завжди сильніші.

Джерело: сайт Карітасу

Теми: карітас

Інші публікації за темою