У Дрогобичі відбулось засідання Пресвітерської ради

10 травня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Засідання Пресвітерської ради
7 травня у м. Дрогобичі, в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбулось засідання Пресвітерської ради.

Засідання ради розпочав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який привітав пресвітерів та пригадав присутнім питання, які мали розглядатись на цьому засіданні ради.

Відтак владика Григорій, єпископ-помічник, представив доповідь на тему: "Стан виконання рішень VI-ї сесії Єпархіального собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»". У своїй доповіді єпископ коротко пригадав зміст постанов Єпархіального собору, який відбувся 16-18 жовтня 2014 року. Владика Григорій зазначив, що рішення Собору стосуються родинного і парафіяльного рівнів. Відповідальність за впровадження в життя соборових покладається насамперед на сумлінність кожного душпастиря. Відтак доповідач наголосив на потребі укладення душпастирського плану для кожної парафії.

Після доповіді владики о. Василь Нестер представив напрацювання щодо Правильника протопресвітера (декана). Відтак о. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії, представив на розгляд Пресвітерської ради канонічні питання.
Зазначимо, що Пресвітерська рада, згідно з кан. 264 ККСЦ, є дорадчим органом єпархіального єпископа в тих справах, які стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії. До її складу належать священики, делеговані духовенством кожного деканату єпархії, а також пресвітери, які належать до ради згідно із займаного уряду. Певну кількість членів Пресвітерської ради з-посеред єпархіального духовенства обирає єпархіальний єпископ. Термін повноважень даної Пресвітерської ради складає 5 років.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Пресвітерська рада, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою