Блаженніший Святослав до працівників Благодійного греко-католицького садочку "Ангелятко": Дякую вам за вашу працю, терпеливість і любов до дітей [фото]

24 квітня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Блаженніший Святослав роздає дітям образки
З такими словами вдячності Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, звернувся до працівників Благодійного греко-католицького садочку "Ангелятко", що в м. Дрогобичі на Львівщині. 24 квітня Предстоятель УГКЦ разом з єпископами Постійного Синоду УГКЦ відвідав християнський дошкільний заклад, засновниками якого є парафія Пресвятої Трійці і Згромадження сестер святого Йосифа ОПДМ.

З хлібом-сіллю владик зустріли дирекція садочку, сестри Згромадження св. Йосифа, священики парафії Катедрального собору Пресвятої Трійці. Відтак о. Тарас Гарасимчук, парох парафії Пресвятої Трійці, розповів присутнім про історію заснування християнського виховного закладу і труднощі, з якими зустрілися на початку засновники дитсадка. Священик також розповів про засади християнського виховання й педагогіки, завдяки яким заклад є унікальною дошкільною інституцією в м. Дрогобичі.

Відтак єпископи Постійного Синоду ознайомились з побутом, навчальними умовами дитсадка. Завершальним акордом стала зустріч з вихованцями садочку. Діти, зодягнені в українські строї, виконали музично-хореографічну композицію. 

Довідка

Благодійний греко-католицький садок "Ангелятко" в м. Дрогобичі був заснований парафією Пресвятої Трійці і Згромадженням сестер святого Йосифа ОПДМ. 22 вересня 2007 року владика Юліан (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив приміщення дитсадка.

З історії відомо, що до війни тут була захоронка, де вихованням дітей займалися римо-католицькі сестри-монахині. За радянських часів до 1989 року у цьому будинку функціонував державний дитячий садок «Пролісок». У 1996 році стараннями парафіяльного уряду храму Пресвятої Трійці будинок передано у власність Самбірсько-Дрогобицької Єпархії.

Сьогодні в садочку діє три групи. Директором закладу є с. Єфросинія Сеник.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Володимир (Війтишин), Борис (Ґудзяк), Кен (Новаківський), Блаженніший Святослав, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою