Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії отримав звання найкращої благодійної організації Львівщини [фото]

11 березня 2015
Друк
Фото БФ "Карітас СДЄ"
Вручення нагороди
Цього року, вперше за багатолітню діяльність БФ «Карітас СДЄ» отримав диплом переможця у конкурсі «Благодійна Україна» (Львівщина) та нагороду «Бурштиновий Ангел», яка вручається лише кращим з кращих.

Карітас СДЄ працює у Львівській області вже понад  20 років і є однієї з найпотужніших і найрозвинутіших благодійних організацій. В першу чергу слід зазначити, що Карітас вже більше року займається внутрішньо-переселеними особами зі Сходу та Криму. Одразу після окупації Кримського півострова Карітас прийняв до себе на тимчасове проживання  кримських-татар, котрі були змушені покинути свою Батьківщину. Згодом центр  для допомоги  внутрішньо-переселеним особам  колосально розширився та прийняв від свою опіку величезну кількість жертв війни, зокрема зі сходу України. Наша допомога була в першу чергу націлена на дітей та жінок,які потребують нашої підтримки. Нагадаємо за час російської окупації ми надали підтримку майже 1 тисячі внутрішньо-переселеним особам, а це зокрема, фінансова, гуманітарна, моральна та психологічна.

Звісно, окрім біженців зі Сходу та Криму ми не забуваємо і про інших наших підопічних, а саме працюємо із неповносправною молоддю в центрі «Дивовижні Долоні»,  із соціально-незахищеними дітьми в центрі «Разом Сильніші», нарко та алко - залежними людьми, котрі проходить свій курс лікування у реабілітаційному центрі «Назарет», з бездомними людьми у спільноті «Наша Хата», а також з літніми людьми у клубі «Жива історія», а також з молоддю  у центрі волонтаріату, та особами які постраждали від торгівлі людьми та домашнього насильства.

Попри усе розмаїття нашої діяльності ми завжди активно намагаємось наслідувати наше гасло: «Коли береш – наповнюєш руку, коли даєш – наповнюєш серце.»

Повідомила
Маріанна Буяк

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою