SDE

Відбулась жива Internet-зустріч на тему "Хто може писати ікони?" [відео]

21 лютого 2015
Друк
Internet-зустріч на тему "Хто може писати ікони?"
19 лютого на сайті dybensvit.org відбулась жива Internet-зустріч з о. Михайлом Олійником – керівник Літньої іконописної школи, та Катериною Солодько – учасниця Літньої іконописної школи.

Коли ми чуємо слово "іконописець", то в нашій уяві той, хто старанно виводить лики святих, постає таким собі дядечком старшого віку, бажано з бородою, а ще краще – з власним німбом над головою.

Ви можете здивуватися, що тепер, в 21 столітті, є чимало охочих навчитися писати ікони, і деяким з тих, хто цим займається, ще навіть немає 20-ти років!
І навіть ти – так, саме Ти! – теж можеш опанувати таємниці та тонкощі іконописання! Звідки беруться сучасні іконописці, де і за який час вони стають професіоналами?

Що потрібно, окрім фарб та полотна або дощечки, аби створити власну ікону? Як має виглядати справжня ікона? Чи дійсно кожен може стати іконописцем, чи є якісь обмеження?

Довідка
Отець Михайло Олійник – декан Факультету церковного мистецтва Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці та голова Комісії з питань церковного мистецтва Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, керівник Літньої іконописної школи у Монастирі святого Онуфрія в с. Лаврів.

Катерина Солодько – учасниця Літньої іконописної школи у Лаврові у 2013 та 2014 роках, студентка-другокурсниця Факультету церковного мистецтва Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці.

Теми: Комісія у справах церковного мистецтва та архітектури

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори