«Дозвольте разом з вами предстояти сьогодні у Богоспілкуванні, вимолюючи миру, благодаті, світла і добра для нашого народу», – владика Ярослав під час Божественної Літургії в Римі

17 лютого 2015
Друк
www.ukr-parafia-roma.it
У неділю, 15 лютого, в день Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа, святкову Божественну Літургію в українській парафії свв. Сергія і Вакха в Римі звершив Преосвященний Владика Ярослав (Приріз), правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

З архиєреєм співслужили настоятель парафії свв. Сергія і Вакха, протоієрей Іван Кулик, та ієрей Андрій Вахрушев, віце-ректор міжнародної семінарії спільноти Св. Егідія в Римі.

Після євангельського читання владика Ярослав звернувся до присутніх на молитві з проповіддю. Архиєрей наголосив, що сьогодні ввесь український народ, по цілому світі, йде назустріч Господеві як старець Симеон і просить світла миру для своєї Батьківщини. Згадуючи про наближення часу Великого Посту, єпископ зазначив, що цей час є унікальною нагодою застановитися над плодами історії спасіння: «страстями, смертю і воскресінням нашого Господа».

Відтак преосвященний Владика, згадуючи про подію стрітення Господнього в єрусалимському храмі, розповів про зміст цього свята. І наголосив, що подібно як Симеон побачив Христа-Світло, Якого оспівав у знаменитому гімні, що його Церква співає кожного дня на Вечірні, «так і ми сьогодні прийшли назустріч Світлу».

По завершенні Літургії Владика Ярослав поблагословив стрітенські свічки. А настоятель української парафії, о. Іван Кулик, висловив архиєрею щирі слова вдячності за спільну молитву та духовне слово.

Додамо, що владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, та владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, впродовж 16-21 лютого у складі Синоду єпископів УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом, Патріархом УГКЦ, перебувають у Римі з метою паломництва до гробів Верховних апостолів (ad limina apostolorum).

Джерело: сайт парафії свв. Сергія і Вакха

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою