Зробимо Різдво для сиріт теплішим [фото]

08 січня 2015
Друк
Фото Марти ІЛЬНИЦЬКОЇ
Щонеділі, під час Різдвяного посту, при парафії св..вмч. Пантелеймона м.Сколе відбувались майстер-класи "Різдвяна іграшка своїми руками". Організаторами благодійної акції були місцеві пластуни під керівництвом Юлії Билень. Ідейним натхненником заходу є капелан сколівських пластунів отець Юрій Хамуляк. 

Кожної неділі, взявши активну участь в Святій Літургії, діти приходили до парафіяльного будинку на майстер-клас, де смужки кольорового паперу в руках дітей за мить перетворювались на чудернацькі краплинки, кульки, ромбики, спіральки, сердечка, квіти, ялинки, сніговички, ангелятка…. Так крок за кроком виникали неповторні різдвяні листівки. Іншого разу, взявши пензель в руки та фарби, діти перетворювали старі лампочки на прекрасних сніговиків, пінгвінів, смайликів та інших веселих персонажів. Також виготовляли ялинкові кулі зі смужок кольорового картону технікою "оріґамі". Декорували їх блискучим дощиком, нитками, стрічками. Під час інших майстерок створювали м’які іграшки у формі дзвіночків, розмальовували керамічні фігурки з гіпсу, тощо.

На зустрічах діти майстрували, спілкувалися, пропонували різні ідеї для створення виробів, що дозволяло цікаво та з користю проводити час, який минав у теплій і дружній атмосфері. У творчому процесі на майстер-класах діти напрочуд швидко освоювали різні техніки виконання, також придумували щось своє, проявляючи при цьому неабияку креативність і винахідливість.

Передріздвяний час посту є періодом духовного оновлення людини. Метою цієї акції є допомога дітям-сиротам Сколівської школи-інтернату. Тому це передріздвяне дійство завершилось благодійним ярмарком. На ньому всі бажаючі мали можливість придбати собі ялинкові прикраси та вітальні листівки, які діти виготовили власноруч. Таким чином, кожен вніс свою лепту у скарбничку, активно долучившись у такий спосіб до акції. Купивши якусь річ, додав краплину допомоги у океан людського милосердя. Адже всі кошти будуть використані на потреби дітей-сиріт. А всі прикраси, уміло зроблені дітьми, не один рік даруватимуть душевне тепло і радість упродовж новорічно-різдвяних свят.

Повідомила
Марта ІЛЬНИЦЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Сколівський деканат

Інші публікації за темою