Владика Ярослав: Предвічний Син Божий стає людиною, щоб звільнити нас від нестерпного тягаря наших гріхів [фото]

08 січня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Різдвяне богослужіння
Дві тисячі років тому Господь став людиною, частиною людської історії, щоб спасти кожного. Такими словами владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, привітав у день свята Різдва Христового вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Опівночі єпископ очолив святкове всенічне богослужіння та Божественну Літургію.

"У заклику «З нами Бог!» приховане джерело нашої надії та запевнення теперішніх і прийдешніх перемог над силами зла, які не раз загрожували чи й нині загрожують нам", – зазначив у святковому зверненні владика Ярослав. Співаючи цю переможну пісню, наші предки протистояли навалам ворогів, змагалися з труднощами та долали випробування, скріпившись духом у непрості моменти національного буття. Сьогодні під час ворожого вторгнення на терени нашої держави об’єднаний український народ – від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі - відважно обороняє рідну землю. "Чоловіки і жінки, а навіть особи похилого віку та діти дають приклад великої посвяти та самопожертви, бо твердо вірять, що кожне зусилля і кожна, навіть найменша, жертва наблизить спільну велику перемогу добра над злом, правди над оманою, любові над ненавистю", – додав єпископ. (Див. повний тест звернення).

Вітаючи вірних з торжеством Христового Різдва, побажав: "Молюся, щоб різдвяна радість увійшла до кожної домівки, зігріла кожне серце. Нехай світло Вифлеємської зорі провадить нас у Новому 2015 році Божому, нехай зішле на нашу землю Божий мир і Його прещедре благословення!".

Зазначимо, що в різдвяну ніч у храмах УГКЦ відбувається святкова всенічна та Божественна Літургія, під час яких згадується народження Ісуса у вифлиємських яслах. Всенічна розпочинається з великого повечір’я і радісного вигуку пророка Ісаї: "З нами Бог!". Під час утрені вперше співається святковий канон "Христос рождається, славіте...", перші слова якого стали різдвяним привітом. Завершується святкування Різдва Божественною Літургією, під час якої люди співають святкові антифони - старозавітні пророцтва про народження Месії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою