Владика Ярослав: Якщо хочемо навчитись любити ближнього, маємо бути близько Бога [фото]

19 листопада 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав проповідує в храмі с. Жупани
Бог є джерелом любові і тому той, хто хоче виявити своєму ближньому любов, сам повинен знаходитись близько цього Джерела. На цьому 16 листопада наголосив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час душпастирських відвідин парафії в с. Жупани на Сколівщині.

Під час проповіді на Божественній Літургії єпископ, коментуючи недільне євангельське читання про зцілення гадаринського біснуватого, сказав: "Усі чуда Ісуса супроводжувалися молитвою і випливали з неї, тобто з глибокого з’єднання з Отцем Небесним". За словами проповідника, молитва – це "найпотужніша сила, яка порушує Боже серце і випрошує для ближнього потрібний дар – зцілення, визволення з-під влади лукавого".

Також владика Ярослав сказав, що люди часто недооцінюють силу молитви: "Бракує нам не раз віри в її успішність, а іншим разом – витривалості та постійності в її практикуванні". У Євангелії Ісус радить християнам не боятись посвячувати час молитві, коли дійсно хочемо допомогти нашим ближнім.

Молитва назавжди залишиться головним виявом любові. Тому владика Ярослав закликав вірних пам'ятати в своїх молитвах Українську державу, тих, які віддали за неї своє життя, поранених, потребуючих, полишених, відкинених.

Після завершення богослужіння єпископ подякував адміністратору парафії о. Любомиру Сапринюку за душпастирську працю на парафії. Додамо, що цього дня відбулось також освячення парафіяльної катехитичної школи.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тухольківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою