Владика Ярослав освятив храм в с. Підгайчики на Самбірщині [фото]

06 листопада 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Храм св. Якова в с. Підгайчики
5 листопада в с. Підгайчики на Самбірщині владика Ярослав здійснив чин освячення місцевого храму св. Якова після реставраційних робіт. Відтак єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Івана Заяця (декана Рудківського), о. Миколи Шекітки (адміністратора храму) та священиків Рудківського деканату.

Вітаючи вірних з урочистою подією в церковному житті місцевої громади, владика Ярослав сказав: "Цей храм є свідченням глибокої віри багатьох людей, виявом щирої любові до Бога тих, хто постійно піклувався та піклується про красу та велич Господньої святині".

За словами проповідника, подія освячення храму є початком відродження нерукотворних храмів людських душ. "Ці духовні храми людських душ сьогодні потребують бути оновленими, бо у минулому столітті вони були десятиліттями нищенні комуністичним режимом, а у ХХІ ст. наражаються на не меншу небезпеку зі сторони невидимого ворога, який підступно намагається вбити в людській душі усе святе, стираючи грань між добром і злом, пропагуючи вседозволеність, споживацтво та гедонізм", - наголосив владика Ярослав.

Після завершення Літургії владика Ярослав висловив вдячність о. Миколаю Шекітці за душпастирське служіння та нагородив його хрестом з прикрасами. "Велике спасибі, церковній громаді, яка в нелегкі часи економічної розрухи взялися за благородну справу оновити Божий храм. Складаю сердечну подяку архітекторам, будівельникам, жертводавцям та усім тим, хто вкладав свої кошти та працю в цю святу будівлю", - зазначив єпископ. Владика Ярослав побажав парафіянам, щоб храм став для них місцем, де б кожна душа знаходила наснагу для очищення та духовного поступу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рудківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою